Minden, ami gyógyíthat

Gyógyos

Gyógyos

Tippek magas vérnyomás ellen

egészség

2023. január 26. - Gyógyosok

 

Talán nem túlzás leírni, hogy a magas vérnyomás kezelése az orvostudomány egyik legnagyobb kihívása. Népbetegségnek számít. Amennyiben ez a probléma tartósan fennáll orvoshoz kell fordulni. A gyógyszeres és egyéb terápiák partnerei lehet az egészséges életmód, ételek és a gyógynövények. Ebben próbál segíteni nektek egy-két tippel a Gyógyos.

magas_vernyomas.jpg

A sokáig fennálló magas vérnyomás számos betegség okozója lehet. A teljesség igénye nélkül agyvérzés, szívinfarktus, szívelégtelenség, veseelégtelenség, látásromlás kiváltója is lehetünk, ha nem teszünk ellene saját egészségünk érdekében.

Táplálkozással sokat tehetünk!

A só az egyik legnagyobb ellenség

A mértéktelen sófogyasztás az erek falát megbetegíheti, így első lépésben már a következő étkezésnél felejtsük el a a túlzott nátrium bevitelt. Természetes, hogy sokan nem szeretik a sótlan ételeket, sokaknak még az étvágyuk is elmegy, mikor megkóstolják az ízetlen ételt. Fokhagymával, rozmaringgal, kakukkfűvel vagy oreganóval helyettesíthető, ráadásul egészségesek is a felsorolt fűszer- és gyógynövények.

Segíthetnek a Káliumban gazdag ételek

Ez az ásványi anyag jelentősen hozzájárul a szervezet megfelelő működéséhez. A szívverés szabályozásához hozzájárul. Az idegek működésében, izmok összehúzódásának szabályzásában is kiemelkedő a szerepe. A tápanyagok sejtekbe történő bejutását és a salakanyagok távozását a sejtekből is elősegíti, Magas vérnyomásban szenvedőknek mindenképp érdemes Káliumban gazdag ételt fogyasztani, mert ellensúlyozza a nátrium vérnyomásra gyakorolt ártó hatásait.Számos élelmiszerben megtalálható, a teljesség igénye nélkül a felsoroltakban jelentős mennyiségben található ez a létfontosságú ásványi anyag.

Gyümölcsök: banán, grapfruit, sárgadinnye, sárgabarack

Halak: laposhal, lazac, tonhal, tőkehal, pisztráng

Hüvelyesek: limabab, pinto bab, vesebab, szójabab, lencse

Olajos magvak? dió, kesudió, földimogyoró, pisztácia

Tejtermékek: alacsony zsírtartalmú, vagy zsírnentes joghurtok, tejek

Zöldségek: borsó, brokkoli, cukkini, édesburgonya, gomba,leveles zöldségek, sárgarépa, spenót

A rostok is elengedhetetlenek

A fehér kenyér fogyasztása helyett válasszuk a teljes kiőrlésű pékárukat, vagy a különféle gabonákat. Reggelire igazi ásványi anyag és vitaminbomba . Reggelire egy zabpelyhes joghurt vagy kefír nemcsak éhségcsillapító, hanem roppant egészséges is.

A gyógynövények is segíthetnek

A Galagonyát ér és a szív egyik legfőbb védelmezőnek tartják. Nemcsak, hogy karbantartja a vérnyomást, tisztítja az ereket, ezért az érelmeszesedés ellen is hatékony. Részt vesz a szívritmus szabályozásában, nyugtatja a szívideget. Rugalmasan tartja a szív és erek izmait, ami csökkentheti az agyvérzés, szívizomelhalás, szívinfarktus esélyét.

A Mezei zsurló a vese működésére is pozitív hatást gyakorol, a magas vérnyomás számos kárt tehet a vese működésére, ezért a szakemberek a fogyasztását javasolják.

A Pásztortáska a magas vérnyomást csökkenti az alacsony vérnyomást pedig növeli.

A gyógynövények fogyasztása előtt érdemes szakember tanácsát, segítségét kérni. 

Jó egészséget Kíván a Gyógyos!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyos.blog.hu/api/trackback/id/tr2818034668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása